27.1 | מה עושים עם משבר האקלים?! אקטיביזם סביבתי | 19:00
מפגש רביעי
להרשמה > http://tiny.cc/Climate_Activism
על מה נדבר הפעם? אקטיביזם סביבתי
איזה קשב מקבלים נושאים סביבתיים בקרב צעירים ברחבי העולם? במפגש זה נעשה סקירה של כמה מהמחאות הסביבתיות הבולטות בשנים האחרונות וההישגים שלהן וגם – מה קורה בישראל? נשמע הרצאה מפי נטע אחיטוב- עיתונאית ועורכת בהארץ ובגל”צ. מעיתונאי הסביבה הבולטים בישראל, זוכת פרס פראט לעיתונות סביבתית על עבודה משמעותית ורבת היקף. אחרי ההרצאה נקיים פאנל של ארגוני סביבה שצעירים יכולים להיות מעורבים בהם”
בפאנל ישתתפו:
1. מרכז השל לקיימות: המרכז מפתח ומיישם את חזון הקיימות: חברה צודקת ומלוכדת, כלכלה חסונה ודמוקרטית, וסביבה יצרנית ובריאה לכל תושביה. המרכז מחבר בין ידע רעיוני לידע מעשי, מפיץ את סיפור הקיימות בדרכים יצירתיות, ומסייע לסוכני שינוי מכל המגזרים לקדם תהליכי שינוי משמעותיים בישראל.
דוברת: נטי זית- מנחה את תכנית העמיתים של מרכז השל. בעלים ומנהלת של מכון מחקר איכותני להתנהגות צרכנים ויועצת לחברות המובילות במשק. מנסה לבנות את הגשר בין הידע והניסיון שנצבר בעולם השיווק לבין עתיד צודק בריא ובר קיימא.
2. המרד בהכחדה: חלק מתנועה עולמית הפועלת להעלאת המשבר האקלימי והאקולוגי לראש סדר היום, במטרה לחייב את ממשלות העולם לבצע את המהלכים הדרושים לבלימת המשבר וצמצום השפעותיו.
דרישותינו הן להכריז על מצב חירום אקלימי ואקולוגי > לפעול מיד לשיקום מערכות הטבע ולמעבר לכלכלה נקייה מגז, פחם ונפט עד 2025 > להקים ועידת אזרחים בנושא משבר האקלים והמשבר האקולוגי
3. גרינפיס : ארגון בינלאומי ללא מטרות רווח, אשר משתמש במאבק לא אלים ויצירתי על מנת לחשוף בעיות סביבתיות כלל עולמיות ואת הגורמים להן. גרינפיס מחפש אחר הפתרונות והחלופות לבעיות סביבתיות, למען עתיד ירוק וטוב יותר. מטרת הארגון היא לשמר את המגוון הביולוגי על פני כדור הארץ והבטחת סביבה בריאה לקיום המין האנושי.
דוברת: עדי חבושי- רכזת מתנדבים ופעולות
🌎🌎🌎
ינואר 2020 – חודש האקלים במזא”ה 9 – ארבעה שבועות של הרצאות, הקרנות, מפגשי אקטיביסטיות ותושבים מעורבים סביב הנושא הבוער בעולם – משבר האקלים.
האם יש עוד צמד מילים שמעורר כזה שילוב של רגשות? תמיהה, סקרנות, ייאוש, מוטיבציה לפעולה? מאחוריהם עומד נושא שמעסיק אותנו מאוד לאחרונה אבל לפעמים מרגיש שלא תמיד ברור מה המשבר הזה בדיוק אומר ואיפה אנחנו בתוך כל זה?
לכן, החלטנו להתעסק בזה. פול פאוור וללא עכבות. ולנסות להבין יחד בחודש שכולו יוקדש לסוגיות סביבתיות בוערות שמשפיעות על כולנו ויש לנו איך להשפיע ולשפר את מצבן.
בחרנו ארבעה נושאים שרלוונטיים לצעירים והחלטנו לצאת לסדרת אירועים שכל מפגש בו ינגיש ויאיר על ביטוי אחרי של משבר האקלים. נדבר על מה זה משבר האקלים, איך תעשיית האופנה קשורה לזה, מה ההשפעה של תעשיית המזון על התחממות הכדור ולבסוף נפגוש אקטיביסטים וארגונים שונים שפועלים כדי למנוע את התחממות כדור הארץ ולצמצם את השפעות המשבר, ממש כאן אצלנו בתל אביב.
המקומות מוגבלים! הכניסה חינם! הבטיחו מקומכם והירשמו!
🌎🌎🌎
על יוזמות האירוע:
אביגיל גוטליב, תל אביבית, בת 32, אחרי שנים במגזר הציבורי, החליטה שהיא רק רוצה להפוך את העולם למקום יפה יותר. אז היום היא עוסקת בעיצוב פנים ופעילה בנושאי קיימות וחברה.
גילי סוארי – תל אביבית במקור ובהווה, ביום יום שלה עוזרת ליזמים חברתיים לפרוץ את הדרך קדימה ולהשפיע בגדול ובשאר הזמן אזרחית מודאגת שרוצה לגרום ליותר צעירים לדבר על משבר האקלים.
לקריאה נוספת ועוד מידע לחצו כאן