כיצד יודעים אם התבלין שאנו משתמשים בו טוב לשימוש?
היכן כדאי לרכוש תבלינים?
כיצד הם משפיעים עלינו?
בסדנת יום בת 5 שעות, נכנס לעולם מתובל במיוחד!
מה בתכנית?
נעסוק באיכות התבלינים ונבין איך ניתן לדעת אם התבלינים בהם אנו משתמשים הם איכותיים, אילו תבלינים הינם מקומיים והיכן כדאי לרכוש תבלינים כאלה.
ננבור קצת בהיסטוריה ונקרא בטקסטים עתיקים על תיבול ותבלינים, ננסה לבחון כיצד הם משפיעים עלינו ואיך כל זה קשור למסורת המקומית?
נבחן מה יש על מדף התבלינים של “המרכז להנהגת הבריאות” ועל המדף בבית, נצא ללקט צמחי תבלין בגינה הלימודית, ונלמד כיצד לטחון תבלינים בבית.
נלמד על תערובות הרמב”ם והקדירה, ותבלינים נוספים שאנו טוחנים ב”מרכז להנהגת הבריאות”
נכין יחד כמה מתכונים יחודיים, עתיקים, מתובלים בתערובות תבלינים יחודיות: חומוס, חרדל רמב”ם ועוד
נאכל ארוחת צהריים קלה ומתובלת ולאחריה כל משתתף יתנסה בחשיבה והכנה של תערובת תבלינים אישית, ויצור “ראס אל חנות” משלו.
הסדנה בהנחיית ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק, מומחה להיסטוריה של הרפואה והתזונה.