מה עושים עם גיטרה כשכבר אי אפשר לנגן עליה? מי ממחזר בכלל כלי נגינה? במשך שנתיים הגיטרה ישבה בלי שימוש בגלל נזק בלתי הפיך אך מאוד מינורי מבחינה אסטתית, אז הפכתי אותה לרהיט שימושי. יותר אסטתי משימושי, אבל שימושי.
הסולו האחרון של גיטרת התבלינים
לפני כשנתיים נתנה לי אחותי גיטרה ואמרה שאחד הפרפרים נשבר, ובחנות אמרו שהגיטרה כל-כך זולה, ולתקן זה כל-כך יקר, שהתיקון יעלה משהו כמו 70% מהמחיר של קניית גיטרה חדשה. כן, כן – גם בתעשיית המוזיקה מעודדים צמיחה, ומעדיפים לזרוק לפח מאשר לתקן.
בהתחלה החלטתי לנסות להחזיר אותה לחיים. החלפתי את הפרפר בבורג 8 מ”מ, ובו קדחתי חור כדי להעביר את המיתר. תיאורטית הצלחתי והגיטרה אף ניגנה מספר ימים. אך מעשית, הבורג לא התאים לכיוון גיטרה (טוב, נו, לפחות ניסיתי…). המיתר התרופף בקצב גבוה בהרבה מבד”כ, וכל פעם שרציתי למתוח הייתי צריך להשתמש בפלייר או מפתח ברגים מה שלא היה תענוג גדול. בנוסף, בגלל החיבור הפורביזורי, נקרעו לי שלושה מיתרים בחודש, מה שסתם את הגולל על הרצון לגרום לה לנגן.
גילגולה של גיטרה
וכך במשך כמעט שנה, הגיטרה ישבה וצברה אבק. עדיין רציתי לעשות איתה משהו, לתת לזה עוד צ’אנס לפני שאני מחפש איך ממחזרים אותה. והנה הגיע יום שבו חיפשתי מעמד אסטתי לתבלינים. והשאר היסטוריה… מצולמת, אותה תיעדתי ועליה אספר במדריך הבא. שימו לב לרשימת החומרים (צד שמאל). הכל עשוי מהגיטרה עצמה. בלי תוספות.
חיתוך גב הגיטרה
החלטתי שאני רוצה להשאיר את הצוואר של הגיטרה, כאלמנט אסטתי. כך שהצד שייתלה על הקיר נבחר להיות הפרונט של הגיטרה, והיה עלי לחתוך את הגב של הגיטרה. לכן, עשיתי חור עם מקדחה, ונכנסתי לחיתוך כל ההיקף עם משור אנכי (ג’יגסו).
כך נראים גב הגיטרה (מבפנים), ופנים הגיטרה שיהפוך להיות המתקן שלנו, לאחר החיתוך
מדידה
הדבר הכי טוב לעשות במקרה של צורה כך-כך לא ישרה כמו גיטרה (ועוד תלוייה באלכסון) הוא למצוא כלים ייעודיים לתבלינים (לא לקנות, למחזר). אני הבנתי שכרגע לא אשקיע בזה זמן, ועל כן פשוט מדדתי גובה לפי כלי התבלינים הסטנדרטיים שיש לי, וסימנתי היכן ימצאו המדפים.
שימו לב שהמדפים באלכסון, והסיבה לכך היא העדפה אסטתית.
מחזיקי מדפים
לכל מדף יהיו שני מחזיקי מדפים רחבים לכל עומק הגיטרה. את המחזיקים הדבקתי עם דבק נגרים. אם אתם מחליטים לתלות את הגיטרה באלכסון, על מחזיקי המדף לאפשר זאת, ז”א עליהם להיות מודבקים באלכסון מסויים, ואת זה לוקח מעט זמן להשיג – צריך לחתוך אותם כך, ולשייף אותם עד שהם יושבים בזווית הרצויה, פחות או יותר
מדפים
את המדפים הכנתי מהחומר שנשאר מגב הגיטרה, וחתכתי אותם לרוחב המתאים כדי שייכנסו קצת בלחץ. כדאי לשייף כי יש קצת דבק יבש בפנים הגיטרה בדרך כלל.
מדף תחתון
המדף התחתון דרש ממני להדביק אותו לנקודת ההשקה עם מסגרת הגיטרה מצד שמאל, ועל מחזיק מדף נוסף שהדבקתי לקיר הגיטרה
מחזיקים נוספים
במחשבה שנייה, החלטתי להדביק עוד כמה חיזוקים למדפים הארוכים לאורך גב הגיטרה. גם ככה לא ממש רואים את זה, כי התבלינים יסתירו.
סיכום
זהו, מוכן. עכשיו רק נשאר להמתין שהדבק יתייבש, ולתלות את הגיטרה. אני תליתי אותה על דיבל אחד, בנקודת שיווי משקל, פחות או יותר. כמו שאמרתי, היה יותר מתאים למצוא כלים ייעודיים שמתאימים מבחינת הגודל והצורה למתקן, אבל גם ככה זה עובד.
לתוכן זה נכתבו 9 תגובות