לפני כחודש הועלתה שאלה שעיקרה היה ניקיון צנצנת טחינה עם מינימום מים וסבון. החוקר סער אוסטרייכר העלה את האפשרות של ניקיון באמצעות אדמה עשירה. במאמר אחר, גם החוקר ליאור זינגר הציע לנקות כלים שמנוניים באמצעות אדמת יער.
לפני כחודש הועלתה שאלה שעיקרה היה ניקיון צנצנת טחינה עם מינימום מים וסבון. החוקר סער אוסטרייכר העלה את האפשרות של ניקיון באמצעות אדמה עשירה. במאמר אחר, גם החוקר ליאור זינגר הציע לנקות כלים שמנוניים באמצעות אדמת יער.
החלטתי לעשות ניסוי בעצמי שמטרתו השוואה בין השרייה במים מול השרייה באדמת יער (אם אפשר לקרוא לזה השרייה). שתי הצנצנות היו בערך אותו מצב כשהתחלנו, ריקות עם משקעי טחינה, ללא ניקיון ראשוני. הניסיון ערך שבוע. התוצאות לפניכם.
המסקנה העיקרית היא שבעוד שההשרייה במים השאירה פחות חומר בצנצנת, הצנצנת עם אדמת היער הייתה הרבה פחות שומנית.
מחשבות להמשך
- הניקיון המקדים, בהנחה שאנחנו יכולים להכניס יד או מקל לתוך הצנצנת יהיה להסיר שכבות משמעותיות של החומר השומני/אורגני. כל מה שיורד בקלות יורד כאן. כדאי לעשות זאת עם מעט מים, אבל לא צריך הרבה.
- אני מלאתי את הצנצנת לגמרי באדמה, אולי צריך בעצם רק לשים חופן כדי לאפשר יותר אוורור? אפשרות.
- השימוש באדמת יער יכול להחליף את הסבון בהנחה שאנחנו עושים ניקיון מקדים של רוב שאריות הטחינה מהצנצנת.
- נקיון באמצעות חיידקים מועילים (מה שנקרא E.M – ונמכר כמוצר מסחרי) הוא בהחלט אפשרי וידוע אך המטרה היא להצליח לטפל בבעיה במינימום תשומות, ולכן נעשה מה שאפשר כדי לוותר על מוצר שנסע כל הדרך מהצד השני של העולם.
יש לכם מה להוסיף מהניסיון שלכם בנושא? אל תהססו – השאירו תגובה
לתוכן זה נכתבו 17 תגובות