הקיץ כאן והיבול של פירות הוא אדיר. אבטיחים, מלונים, ענבים, מנגו, ליצ’י, אפרסקים ,שזיפים ועוד. דרך יעילה וחסכונית לשימור מזון היא הייבוש בשמש תוך כדי ניצול הזמינות הגבוה של פירות ושל עונת החום לייבוש. עוד סיבה לייבש בבית היא שקשה מאוד למצוא פירות יבשים איכותיים.
הקיץ כאן והיבול של פירות הוא אדיר. אבטיחים, מלונים, ענבים, מנגו, ליצ’י, אפרסקים ,שזיפים ועוד. אם קצת התארגנות מראש עונת השפע מאפשרת לנו להצטייד בדברים טובים שישמשו אותנו בימי החורף, בהם יש פחות מגוון.
דרך יעילה וחסכונית לשימור מזון היא הייבוש בשמש תוך כדי ניצול הזמינות הגבוה של פירות ושל עונת החום לייבוש. עוד סיבה לייבש בבית היא שקשה מאוד למצוא פירות יבשים איכותיים. את רוב הפירות מייבשים היום בשיטה תעשייתית וכימית בשימוש גפרית, ולא בשמש. בנוסף, מטפלים בהם בשמן נפט, כך שיהיו מבריקים. יש פירות המקבלים גם מנוי לאמבטיית סוכר, כגון אננס מיובש, פפאיה אדומה מיובשת, תמרים מסוג אמרי ועוד.
כמה משמח שהכנת צימוקים ביתיים היא כל כך פשוטה! אפשר ליבש בקיץ ולשמור לכל השנה. צימוקים הם עשירים באנרגיה זמינה.
להכנת הצימוקים יש להצטייד בענבים איכותיים, כדאי אורגניים. אנחנו השווינו 2 שיטות יבוש:
א. תלייה במקום מאוורר בצל.
ב. הנחת על משטח (קרטון במקרה שלנו), כיסוי המשטח ברשת צפופה, כך שלא יגיעו מזיקים.
התהליך כולו לקח 20 יום. זה תלוי טמפרטורה וגם בהעדפות קולינריות (מה כיף לכם? יבשים יותר או רטובים יותר?)
שלבים
לאחר יצירת קשר עם מגדל של ענבים אורגנים (שדה אליהו למשל) ואיסוף הענבים, בוחרים בשיטה המועדפת:
א. שיטת התלייה:
תולים את הענבים על חוט במקום מוצל ומאוורר. זה הכול :)
בשיטה הזאת הענבים מתייבשים יותר לאט ועם יותר “מיץ”.
ב. שיטת הרשת:(תמונת צימוקים בקרטון)
מניחים את הענבים על משטח. אנחנו בחרנו בקרטון. עוטפים את הקרטון בבד רשת. מניחים במקום בו יש קצת שמש וקצת צל. במיקרה שלנו, הנחנו על הגג. מחכים :)
מבחן התוצאה – אניני הטעם הצעירים שבקרבנו קיבלו את הצימוקים בשמחה ובבקשה לעוד!
בימי החורף אפשר להשרות חופן צימוקי שמש במים במשך כמה שעות ולקבל שתייה מתוקה ומזינה שתזכיר לנו את ימי הקיץ החמים והטובים.
לתוכן זה נכתבו 21 תגובות