הטלפון שלי טבע לו במים אפורים, אכן דרך אצילית למות, וסיבה טובה לעבור למכשיר חכם יותר. אך לא לסביבון שכמוני, אין ברצוני ליצור פסולת אלקטרונית נוספת לאחר חצי שנה בלבד שהמכשיר ברשותי, כמובן שהאחריות לא כוללת נזקי רטיבות לכן נשארתי לבדי במערכה.
לאחרונה קניתי SmartPhone, מסתבר כי איננו כה חכם כי לשחות הוא איננו יודע…
ההתלבטות הקשה האם להישאר עם מכשיר הסלולאר הטוב, הישן והאמין (שנשאר לי עוד מהצבא) או האם לעבור לעידן החדש של ה”טלפונים החכמים” הביסה גם אותי, רכשתי לעצמי מכשיר נבון.
הטלפון שלי טבע לו במים אפורים, אכן דרך אצילית למות, וסיבה טובה לעבור למכשיר חכם יותר. אך לא לסביבון שכמוני, אין ברצוני ליצור פסולת אלקטרונית נוספת לאחר חצי שנה בלבד שהמכשיר ברשותי, כמובן שהאחריות לא כוללת נזקי רטיבות לכן נשארתי לבדי במערכה.
אופן הטיפול
בלי פאניקה!! Don’t Panic
1. דבר ראשון והכי חשוב, גיבוי! בחלק מהמכשירים ניתן לסכרן עם קוגל, בחלקם עם “חנות התפוח” (אני לא דוגל בפרסומות חינם, אז כל אחד והפרשנות שלו לתפוח) או לזרוקופסא, אך העיקר לדאוג לגיבוי.
2. לפרק כמה שיותר – להוציא את הsim card, סוללה, וכרטיסי זיכרון. לאמיצים יותר אני ממליץ לקחת מברג שענים ולהתחיל לפרק (אל חשש גם ככה האחריות בוטלה ברגע שנרטב, אז לא תאבדו את האחריות בגלל שפרקתם את המכשיר במקרה זה).
3. לייבש ידנית עם פיסת בד – חשוב בד עם סיבים ארוכים ולא צמר גפן או כל חומר אחר שישאיר לכם סיבי בד או הפתעות אחרות בפנים.
4. זרם אוויר – אוויר בטמפרטורת הסביבה, למשל בעזרת שואב אבק, מייבש שיער לא! החום עלול להרוס את המכשיר עוד יותר.
5. (לאמיצים בלבד) שטיפה עם אתנול 99% – זוהי שיטה מעניינת שמדעית היא נכונה, אני מכיר כמה חבר’ה שעשו אותה לאחר שהטלפון צלל איתם באילת (מבלי שתכננו מראש), וניתן לראות סרטונים בyoutube על כאלו שעושים זאת. יש לשים לב כי ניתן להשתמש באתנול בריכוז 99 אחוז בלבד, ולא ויסקי זול שאתם לא חפצים בו עוד.
*העיקרון המדעי של שטיפה עם אתנול
האתנול מסיס במים, אך בריכוז גבוה יותר, יותר נכון לומר כי המים מסיסים באתנול, לכן נשטוף את המים עם המלחים שבהם החוצה (המלחים הם אלו שיגרמו לקורוזיה במגעים ובמכשיר) בעזרת האתנול, כעת יבצר מצב כי המכשיר מלא באתנול, אך פה היופי, האתנול נדיף לכן נייבש שוב את המכשיר שוב בעזרת זרם אוויר (בטמפרטורת החדר – לא חם!), האתנול יתנדף החוצה והמכשיר יישאר יבש.
* אתר בידיים לא לוקח אחריות על נזקים בעקבות המלצות אלו.
6. הטמנה בשקית אורז או סיליקה ג’ל – כעת יש להטמין את המכשיר באזור יבש לבערך 72 שעות, האופציה הטובה ביותר הינה סיליקה ג’ל, אך במידה ואין ניתן להשתמש באורז (לא משנה אם מלא או אורגני).
סיליקה ג’ל: זהו חומר שמטרתו היא לספוח לחות, אין להניח את הפלאפון במגע ישיר עם החומר אלא בקופסא אטומה יחד, או שקית בד שתחצוץ בין השנים. את הסיליקה ג’ל ניתן להשיג בחניות כלי עבודה (חום סנטר או טמב1ר). הוא משמש לרוב כדי לשמור על מזון טרי ללא רטיבות ובמגירות הגרבים כדי למנוע עובש.
זהו, לאחר ה72 שעות האלו בתקווה שהחוכמה והרוח חיים חזרו למכשיר והחיוך לפניכם :)
בהצלחה בשירותי הצלה.
וידיאו
סרטון מלא עם מוסיקה שמעיפה אותך (:
סרטון שמדגים חלק מהשלבים:
למתקדמים מאוד:
לתוכן זה נכתבו 9 תגובות