כל פעם שמתרוקן בביתנו בקבוק פלסטיק, יש בדעתי לעשות בו שימוש חוזר. ככל שיש צורך ממשי בכך הרי זו חגיגה בשבילי . למרבה הצער יותר מדי פעמים אני מביט בעצב אחר המוצר ועיצובו ההולכים לכלוב הגריסה. הקרדיט לרעיון המוצע כאן נתון לאבי ז”ל אשר הגה את הרעיון והראה כמה הוא מעשי וחסכוני. בעת ההיא (המאה שעברה) השימוש החוזר באריזות היה עניין שבשגרה, ובעיקר מטעמי חסכון כספי. ניתן היה לראות במפעלים ובתי מלאכה מכלים שאחת מדפנותיהם הוסרה.
לזכרו של אבי, מוטקה כהן, יוצר אמיתי וצנוע.
כל פעם שמתרוקן בביתנו בקבוק פלסטיק, יש בדעתי לעשות בו שימוש חוזר. ככל שיש צורך ממשי בכך הרי זו חגיגה בשבילי . למרבה הצער יותר מדי פעמים אני מביט בעצב אחר המוצר ועיצובו ההולכים לכלוב הגריסה.
הקרדיט לרעיון המוצע כאן נתון לאבי ז”ל אשר הגה את הרעיון והראה כמה הוא מעשי וחסכוני. בעת ההיא (המאה שעברה) השימוש החוזר באריזות היה עניין שבשגרה, ובעיקר מטעמי חסכון כספי. ניתן היה לראות במפעלים ובתי מלאכה מכלים שאחת מדפנותיהם הוסרה.
החיתוך האלכסוני המאפשר לראות גם מלפנים את תוכן המיכל – הוא הרעיון של אבי ז”ל . מיכלי הגלון לשמן מכונות היו להיט, בגלל הידית שלהם, (בדומה לידית של המיכל הצהוב בתצלום) אך עיבודם / הסבתם היתה מלאכה שדורשת מיומניות של פחח. עידן הפלסטיק הפך את המלאכה לפשוטה וזמינה אפילו לילדים.
הספיקו מספרים ועט סימון ארטליין או דומה, ובמידה ולמספרים אין חוד – כלי חד כל שהוא לעשיית נקב ראשון עבור המספרים.
אזהרה: שימו את דעתכם על מיכלים בהם אוכסנו רעלים ועל אריזתם התווית להשמדת המיכל , ומפני מכלים שתכולתם הקודמת איננה ידועה, או שבאים ממקור לא אמין .
שיקולים בקביעת גודל הפתח וצורתו – החל מגודל ידו של המשתמש, נוחיות באכסון ושליפת הפריט המאוכסן מקום האכסון.
חומרים
בקבוקי חלב, מיצים (פלסטיק וקרטון), בקבוקי מים מזוקקים. לחרוצים שרוצים ויכולים לשטוף יסודי – גם בקבוקי שמן מכונות, טרפנטין, וחומרי ניקוי ביתיים.
כלי עבודה
- מספרים טובות רצוי ונוח קטנות עד בינוניות.
- מרצע או מברג פיליפס או החוד של המספרים.
- עט סימון ארטליין או דומיו.
וכך עושים
מסמנים ע”ג הבקבוק את מקום החתך הרצוי לפי היעוד.
מחוררים נקב בחלק שעתיד ליפול מן האריזה.
חותכים ממנו אל הקו וממשיכים לאורך הקו ראה תמונה עד שהפתח מושלם.
פשוט, קל ועושה סדר.
לתוכן זה נכתבו 5 תגובות