מנה או להימנע? מדריך רעיונות למשלוחי מנות

גוף בריא

עוד כמה ימים יחול חג פורים וכבר אווירת החג ממלאת את האוויר. תחפושות, ריקודים, משלוח מנות ומתנות לאביונים הם חלק מסממני החג. למרות שחג פורים הוא מועד לשמחה (משנכנס אדר מרבים בשמחה!) אני מודה שזו תקופה שמעלה אצלי הרבה הרהורים לגבי תרבותנו והשתלבות של המסורת בתרבות המודרנית. אני לא מדברת על תחפושות מיובאות מסין, אני מתייחסת בעיקר למצוות משלוח מנות.

עוד כמה ימים יחול חג פורים וכבר אווירת החג ממלאת את האוויר. תחפושות, ריקודים, משלוח מנות ומתנות לאביונים הם חלק מסממני החג.
למרות שחג פורים הוא מועד לשמחה (משנכנס אדר מרבים בשמחה!) אני מודה שזו תקופה שמעלה אצלי הרבה הרהורים לגבי תרבותנו והשתלבות של המסורת בתרבות המודרנית. אני לא מדברת על תחפושות מיובאות מסין, אני מתייחסת בעיקר למצוות משלוח מנות.

למה משלוח מנות?

משלוח מנות הוא מנהג המיועד לחזק את האחווה בין איש לרעהו, ככתוב במגילת אסתר “עשִׂים אֵת יוֹם אַרְבָּעָה עָשָׂר לְחֹדֶשׁ אֲדָר שִׂמְחָה וּמִשְׁתֶּה וְיוֹם טוֹב וּמִשְׁלֹחַ מָנוֹת אִישׁ לְרֵעֵהוּ וּמַתָּנוֹת לָאֶבְיוֹנִים “.

על המנות להיות מורכבות ממני מזון ולא מבגדים, ספרים וכו’.

מצווה זו מעוררת השראה, נתינה וקבלה הדדית ומשמחת. לצערי, בפועל כשמסתכלים על רוב המנות הניתנות מגלים שהם אולי אכילים, ניתנים ללעיסה, אך מזון הם אינם.

אכילים” אלה הם מוצרים מזיקים (לרוב תעשייתיים) בתחפושת של מזון שניתן להכניס למערכת העיכול. מדובר על חומרים רוויים בסוכר, שמן ושומן מחומצן, קמח לבן, מלח וחומרים מלאכותיים לטעם, לצבע, לריח ולחיי מדף אין סופיים. מדובר בתוצרי תעשיית הממתקים והחטיפים המבלבלים את הציבור באשר לגבול ההבדל שבין אוכל וג’אנק פוד.
הסברה לציבור אין ורבים הרוצים לשמח את יקיריהם בעצם גורמים להם נזק.

חד פעמיוּת

משלוחי המנות מרובים בעטיפות מרשרשות חד-פעמיות, צלחות חד פעמיות: משמע זיהום רב ותמידי וכל זה בשביל שמחה וסיפוק חד-פעמיים וקצרים שהרי שמחה זו סופה בסבל: התמכרות, חורים בשיניים, דרדור של חוש הטעם שמחזק את הנטייה להתמכר, כאבי בטן, נזלות, כאבי ראש, פריחות ועוד שורה של מכאובים.
נזכור שלרוב מדובר ב”אכילים” עטופים בקפדנות שאי אפשר להגדיר אותם כמזון, מוצרים מזיקים שאינם תורמים לבריאות האדם. נכון שמשמח לאכול טעים ומתוק, כי מתוק הוא הטעם הטבעי לחך האדם! אז בואו נאמץ את החג כדי להחזיר עטרה ליושנה ולתת כבוד למתוקים המזינים: פירות וירקות, אגוזים וזרעים!

מה עושים? עושים!

במקום לקנות מוצרים מוכנים מראש על ידי תעשיות מזהמות, מכינים בעצמנו, באכפתיות ובאהבה. מפעילים את הדמיון הרב שיש לנו ליצירת משלוחי מנות איכותיים, מזינים, ובמגע אישי. כך – הדרך היא המטרה, The medium is the message.

רעיונות

למנות טעימות ומזינות מורכבות מפירות וירקות, אגוזים וזרעים:

אבטיח סגנוני

אבטיח סגנוני

סלסלת פרחים מפירות

סלסלת פרחים מפירות

פרי על מקל

שומר מחופש

שומר מחופש

 

פשוט פירות!

יוצרים עם פירות

 

ישר לפרג

פירות ומתוקי פרג

מתוקי פרג

מרכיבים:

  • זרעי פרג שלמים
  • תמרים
  • לימון, מיץ וקליפה
  • קורט קינמון ו\או אבקת וניל לפי הטעם

טוחנים את זרעי הפרג בבלנדר או במטחנת תבלינים.
מגלענים את התמרים, לשים אותם לבצק תמרים. אם התמרים רכים מספיק ניתן להכין את ה”בצק” בידיים אחרת אפשר להיעזר מעבד מזון.
פרג על מקלמגרדים בעזרת פומפייה קליפה של לימון.
מערבבים בקערה את כל המרכיבים, לשים היטב עד שמשיגים מרקם של “בצק”.

יוצרים כדורים, לבבות או כל צורה שרוצים בעזרת הידיים. אפשר גם בעצרת תבנית סיליקון לעצב צורות מגוונות.
טועמים, נהנים ומסדרים בקערה למתנה,

לחיי השמחות הרב פעמיות!
דבי.

לתוכן זה נכתבו 4 תגובות

עליך להתחבר כדי לבצע פעולה זו...

הצטרפות

דילוג לתוכן