עם כל חיבתנו הכנה לקמח בלוטים וצ’יפס נופאליס, ירקות הם עדיין חלק עיקרי בתפריט שלנו, לפחות לעת עתה. היער שלנו עוד צעיר, מה שאומר שיש שפע של מקום ושמש לירקות שונים לגדול בינות לעצים ולשיחים.
עם כל חיבתנו הכנה לקמח בלוטים וצ’יפס נופאליס, ירקות הם עדיין חלק עיקרי בתפריט שלנו, לפחות לעת עתה. היער שלנו עוד צעיר, מה שאומר שיש שפע של מקום ושמש לירקות שונים לגדול בינות לעצים ולשיחים.
כמובן שיש לנו גינת ירק מפוארת שהערוגות בה מעובדות בשלל טכניקות, אך הדבר המרגש באמת, זה לגדל ירקות שמשתלבים ביער! בטכניקה המפורטת להלן ניתן לגדל שפע של ירקות בזמן אפסי של עבודה ללא השקיה, דישון ומעט מאוד תחזוקה.
איזה ירקות מתאימים?
מלונים, אבטיחים, דלורית, קישוא, דלעת, לוביה, חמניות, מלוכיה.
בעיקרון יש זנים של מלונים ואבטיחים ושעועיות שמיועדים לגידול בעל (ללא השקיה), אבל אנחנו חושבים שבשיטה הזו ניתן לגדל גם זנים שלא מיועדים לכך, וכן שנה הבאה אנחנו ננסה עוד מיני ירקות כמו עגבניות, חצילים, פלפלים, במיה ועוד. לפי מידת ההצלחה של השיטה יש לי הרגשה שגם הם יסתדרו.
מיקום
את הירקות זרענו בסמוך לסוולים מרסק גזם שעשינו בחלק מסוים ביער (מוזמנים לקרוא על איך עשינו אותם במדריך הזה). מתחת לסוולים ובתוכם הצטברה לחות רבה מההצפות של החורף.
זמן הזריעה
התזמון הוא מאוד חשוב במקרה הזה. זה כמובן תלוי בשנה ובאזור מגוריכם אבל בדר”כ סוף מרץ זו התקופה לזרוע, מכמה סיבות:
- האדמה צריכה להיות עדיין לחה יחסית
- הטמפרטורה של הקרקע מתחילה לעלות
- מזג האוויר הכללי מתחיל להתחמם כך שכבר אין סכנה לקרה
לפני הזריעה מומלץ להשרות את הזרעים כ- 12 שעות. משפר את אחוזי הנביטה.
תחזוקה
לאחר הזריעה נתנו השקיה אחת לעידוד הנביטה. לאחר מכן כשהצמחים היו קטנים עישבנו מסביבם כמה פעמים. עכשיו הם כבר גדולים ומטפסים על העשבייה.
קיץ נעים!
ואגב, יש אצלנו ימי עבודה פתוחים – כלומר ניתן בתאום מראש להצטרף אלינו לעבודה בחווה.
זה קורה בימי שני בבוקר (עבודה בגינת ירק ובמשתלה) ובשלישי בבוקר (עבודה ביער) בין 7:00 ל- 12:00.
מוזמנים באהבה!
לתוכן זה נכתבו 2 תגובות