על תבלין הסומאק המופק מצמח אוג הבורסקאים
כיצד מכינים תבלין סומאק אמיתי?
מה ההבדל בין מה שקניתם בחנות לבין מה שתכינו לבד?
אני שייכת למשפחת הלימוניים… ואתם?…
בעידן ההוא…. כשהלכנו להצגות באולמות… יצא לי פעם לראות מופע מחול שלם שהוקדש ל’לימוניים’.
כל כך הזדהיתי איתו!!!
אני שייכת למשפחה ההיא. מגיל קטן נהנית מחטיף קליפת לימון חצי סחוט עם קצת מלח להדגשת הטעם…
יאמי!!!
מי שממש אוהב אותי, מביא לי לימונים💛
ועל מה כל הפוסט הזה?
על זה שהוא חמוץ יותר מלימון…. על הסומאק ביצור עצמי💜
לפני שבועיים בטיול בהרי ירושלים אספתי את פירותיו האדומים של אוג הבורסקאים, מהם מכינים את תבלין הסומאק.
ייבשתי שבועיים.
הפרדתי הפירות מהגבעול,
טחנתי
סיננתי
והטעם!!!!
כל כך מפתיעה הקלות בה מכינים את התבלין הנהדר הזה!
ועוד יותר החמצמצות הנפלאה של התבלין שנטחן על ידי ולא קנוי בחנות!! הבדל עצום!!
את התבלין אספתי בצנצנת קטנה.
מהקליפות הכנתי לימונדה וורודה חמצמצה קייצית לשולחן ערב קיץ באויר הנעים🌺
לראות את העולם דרך קומקום לימונדה ורודה🤩
ליקוט אשכולות הפרי משיח אוג הבורסקאים
- פרי אוג הבורסקאים מבשיל בין יוני-ספטמבר. נמצא למשל בהרי ירושלים. צאו לטבע, גלו אותו, האשכולות האדומים יבלטו למרחוק. קטפו באהבה ושלווה.
ייבוש בשמש כשבועיים
יש לייבש האשכולות בשמש כשבועיים, מכוסים במעין רשת למנוע הצטברות אבק
הפרדת הפירות מהאשכול
לאחר היבוש יש להפריד הפירות מהאשכול. מפרידים עם הידיים
טחינת הפירות
טוחנים במטחנת תבלינים את הפירות.
מסננים
מסננים את התבלין מהקליפות. לא לזרוק הקליפות!!
מה מכינים עם הסומאק?
מהתבלין הטחון עצמו אתם משתמשים כתיבול סלט (שימו לב זה חמוץ מאוד!!). או משלבים בתערובת זעטר ושמן זית.
מהקליפות אני מכינה חליטת לימונדה ורודה נהדרת!
תענוג!
תיהנו מהתהליך והתוצרת ושתפו חברים ממשפחת הלימוניים
לסיכום
אתם תתאהבו! תבלין הסומאק שיופק על ידכם יהיה הרבה הרבה יותר טעים וחמצמץ מאשר מה שמוכרים בחנויות התבלינים!
לתוכן זה נכתבו 0 תגובות