ממש עכשיו החוביזה בשיא רעננותה בשדות, וממש עכשיו זה הזמן להכין לביבות טעימות ובריאות לחנוכה.
אם כבר לביבות בחנוכה, אז לכו על חביבות עם מלכת החורף – החוביזה. ותרוויחו גם טבע והנאה מטיול וליקוט החוביזה וגם לביבות בריאות וטעימות עם סיפוק נפלא של החזרה עם שלל ואוצרות מהטבע שאותם הופכים למעדן במטבח!
מי היא החוביזה?
אחרי גשמי הברכה השדות מלאים בהמון צמחי בר והכי הכי פופולרית, ולה אני קוראת מלכת החורף, זו החוביזה.
היא שייכת למשפחת
החלמתיים, אליה משתייכים גם החוטמית הזיפנית ואף הבמיה.
שמה חלמית בעברית, וחוביזה בערבית, מאחר וצורת הפרי מזכירה חלה/לחם.
החוביזה מלאה וויטמינים ומינרלים שמסייעים לעיכול טוב ולמערכת הנשימה.
רוב האנשים מכירים את פירותיה ולא יודעים שאפשר לאכול את עליה וגבעוליה היפים והגדולים.
תוכלו להוסיף אותה למרק, לסלט, חהכין חליטת תה, והילדים יטרפו את לביבות החוביזה הבריאות שתכינו יחד.
צאו לשדות הירוקים עם הילדים, אספו זר עלי חוביזה, ובואו הביתה להכין יחד לביבות לחנוכה.
מצרכים
2 כוסות עלי חוביזה שטופים וקצוצים
6 כפות קוואקר או קמח
4 ביצים (לטבעונים – על כל ביצה כף טחינה במקום)
חצי כפית מלח
לערבב ולטגן במחבת.
בתיאבון!
ורוצו ללקט לפני שהעונה תיגמר
לסיכום. השדות מלאים באוצרות בריאות, חוביזות רעננות וירוקות. רוצו ללקט לפני שהעונה תיגמר. הכינו לביבות טעימות, תבלו ושדרגו, הכניסו אותה לסלט ואף למרק. בתאבון והמון בריאות💚
לתוכן זה נכתבו 0 תגובות