חורף וגשם וקר. החובזות משגשגות.
במיוחד עבורכם – המתכון הביתי שלנו לחובזות ממולאות.
החורף מביא איתו קור וגשם, אבל גם שלל מטעמים שגדלים להם פרא.
במקרה ממול בית ילדותי, אצל השכנים, יש שדה קטן שופע של חובזות. אז הלכנו ללקט, והכנו חובזות ממולאות באורז.
הרי לפניכם המתכון שלנו.
אבל לפני כן,
מה היא חובזה?
בשמה המדעי: Malva. ובעברית: חלמית. חובזה הוא שם הלקוח מערבית. בארץ יש בעיקר שני זנים נפוצים של חלמית ואפשר למצוא אותם ממש בכל מקום – גם כצמח בר ובמקומות זניחים, אבל גם בגינות שלנו (ושל השכנים).
שטיפה + ריכוך
אני מעודדת שטיפה של החובזות ושאר העלים שמלקטים.
לפני שניתן לגלגל את החובזות יש להשרות אותן במים חמים על מנת שיתרככו.
המילוי
אנחנו בחרנו למלא את החובזות באורז לבן (בסמטי, ליתר דיוק) מבושל במים בלבד (עם מעט מלח).
אפשר למלא אותן בשלל אפשרויות אחרות, כגון:
- קינואה
- מגוון של אגוזים וזרעים טחונים (מקדמיה, מלך, פקאן, צנוברים, צ’יה וכו’)
- מחית תפוחי אדמה (פירה)
- מחית ירקות אחרים כמו בטטה, דלעת, קישוא, גזר.
- מגוון ירקות חתוכים מבושלים.
הרוטב
אנחנו בישלנו את החובזות הממולאות ברוטב עגבניות פשוט למדי:
בצל מטוגן, מים, רסק עגבניות איכותי ותבלינים לפי הטעם.
טיגנו את הבצל עד לרמת הריכוך שרצינו, לאחר מכן הוספנו לסיר מים, רסק עגבניות ותבלינים.
בתוך הרוטב הזה יתבשלו החובזות.
הגלגול
ניתן לגלגל את החובזות בשלל דרכים וצורות.
אני מצאתי שיטה שלצערי לא תיעדנו אותה.
אנסה להסביר:
מניחים את עלה החובזה שטוח על משטח נקי כשהחלק של הגבעול נמצא בצד הרחוק מאיתנו.
מניחים את האורז (או המילוי) בצורה מאורכת לרוחב החובזה. זאת אומרת, במאוזן, לא במאונך.
ואז מגיע הקטע המעניין:
אוחזים בעלה בחלק של הגבעול. שימו לב שבצד הזה העלה כמו מופרד לשני חלקים. אוחזים בצד אחד ומדביקים על המילוי. ואז את הצד השני. מה שיוצר כמו שמיכה למילוי.
ואז מקפלים את הצדדים, כך שהמילוי לא יברח מהצדדים.
ואז מגלגלים לתוך שארית העלה שנותרה.
ממש כמו לגלגל עלי גפן.
בישול
השלב האחרון בדרך.
עוד קצת ויש לכם מעדן לחיך. רק שימו את העלים הממולאים בתוך סיר רחב כך שכולם ייכנסו, ממש כמו בתמונה, שימו מכסה על הסיר ותנו לזה להתבשל לפחות רבע שעה, וזה מוכן.
לסיכום
טעים, נעים, בריא, חמים וזמין.
אושר צרוף.
בתאבון
לתוכן זה נכתבו 2 תגובות