כדורי אנרגיה מזינים, מרעננים ועם טוויסט שאי אפשר להישאר אליו אדישים ✨
שפע העלים והפריחה המשגעת הסובבת אותנו קראו לי לצאת ולטייל :)
והבוקר, בעודי מלקט פרחי אספסת, טופח ותלתנים לסלט פיות 🧚🏽♀️, עלתה בי לפתע השראה
כדורי אנרגיה מתוקים בשילובים מפתיעים ומרעננים כמו שרק עולם הליקוט יודע להציע (:
ספויילר
ליקוט מהנה בשדה הפתוח וקצת ערבוביישן והתוצאה: כדור מתוק ומגניב – קראנצ’י ומשמח ☀️
שלבי ההכנה
מצרכים
שתי בננות בשלות – 🍌 כמו זו רק עם נקודות שחורות וריח של בננה
חופן שקדים קצוצים
3 כפות חמאת בוטנים – טבעית ללא תוספות אבל תמיד מומלץ לעבוד עם מה שיש :)
חצי כוס שיבולת שועל דקה
חצי כוס קמח שקדים
מלוקטים
3 כוסות פריחת החרדל
כוס וחצי ענפי אזוב
טיפים לליקוט
חרדל
עוברים עם כף היד בתנועת משיכה עדינה ולוקחים רק את הפרחים הצהובים והניצנים שטרם נפתחו. בתרמילים הקטנים שמתחת נמצאים זרעים בדרכם להבשלה והם הדור הבא שהצמח מושקע בו – אם נשמור עליו נשמור גם על השפע של השנים הבאות :)
אזוב
את האזוב, הלא הוא הגורם המרכזי בתבלין הזעתר האהוב, נהוג ללקט עם תום החורף כשמתחיל להתחמם. כשנתבונן באזוב נראה כי על ענפיו קיימים מפרקים. כאשר אתן קוטפות שימו לב למפרק מתחת לנקודת השבירה – ממנו יצאו ענפים חדשים!
ערבוביישן :)
למעבד המזון נכניס:
בננות
שיבולת שועל
חמאת בוטנים
קמח שקדים
ונפעיל עד קבלת עיסה חלקה. במידה והעיסה נוזלית ניתן להוסיף מעט קמח שקדים על מנת להסמיכה.
את העיסה, המתוקה/טעימה/משגעת, נחלק לשני כלים ונוסיף חצי מכמות השקדים לכל כלי
כעת למלוקטים 🌞🌿🌟
את פריחת החרדל נכניס למסננת וננער בעדינות כך שיצאו לכלוכים קטנים שאולי לא ראינו קודם ולאחר מכן נעביר אותה לאחד הכלים
את האזוב נשטוף ונייבש בעדינות, נוריד את העלים ונקצוץ אותם דק (בזהירות) ולאחר מכן נעביר אותם לכלי השני
ועכשיו לחלק האמנותי 🕺🏽👩🏻🎨🎶
בידיים יציבות נלוש, כל עיסה בנפרד, עד ערבוב מלא של האגוזים והמלוקטים כך שיתפזרו באופן אחיד
ואז נכדרר לכדורים קטנים יחסית ונניח על צלחת שהכנו מבעוד מועד
הגיון הכדורים הקטנים פועל כך:
1) קטן זה חמוד 🐧
2) יותר קטנים יותר כדורים ⚾🎾🏐
3) יותר כיף לאכול בביס אחד מאשר להחזיק ביד ולקחת ביסים 👶🏼👅
לאחר כדרור הכלי הראשון נשטוף ידיים, נכניס את הצלחת למקפיא להתמצקות ונעבור לנגלה השנייה
עם תום הכדרוריישן הכדורים הנפלאים צריכים בין 20 ל-40 דקות למנוחה והתקשחות שאחריהן הם בול
לסיכום
המלצות שמירה והגשה 🛡️🏓
- לשמירה על מקסימום טעמים וערכים כדי לשמור במקפיא
- המרקם של הכדורים ישר מהמקפיא מעט קשה ולכן כדאי לתת להם להפשיר בטמפרטורת החדר בין 5 ל-10 דקות
- אפשר גם להעביר למקרר כשעה או יותר לפני ההגשה
אז מה היה לנו פה?
כדורים מלאי טוב: מתיקות, קרמיות, אנרגיה איכותית ואווירה טובה כאשר לכל זה הוספנו את עצמת הטבע בדמות פריחה חרדלית וארומתיות אזובית
חשוב לי להגיד, הטעם של הכדורים מפתיע ומיוחד במיוחד לא.נשים שאינם בקיאים ברזי הליקוט.
מומלץ להכין מראש לטוויסט בעלילה או להתבונן כשההפתעה מתגלה – זה כיף גדול
ועכשיו להתענג 👌🏽
תהנו בהכנה
תבלו באכילה
ותשתפו איך יצא!
לתוכן זה נכתבו 6 תגובות